Книги ТОКОРАЗ ИСТО

"Ятаган и Меч", І-ви том "Еничар"

Автор: Токораз Исто

Формат: B5

Страници: 816

Година: 2009

Цена мека корица: 28.00 лв.

Цена с намаление: 24.00 лв.

Цена твърда корица: 35.00 лв.

Анотация

"Дали наистина знаем всичко за еничарите?

Историческият роман "Ятаган и Меч" е най-голямото изследване на еничарския корпус правено досега. Еничарите, кои са те? Какви са били българите еничари?

В романа читателят се потапя в един нов свят със стара слава. Слава, която много често е изопачавана, преправяна и нагаждана спрямо целите и желанията на хора, които са искали знанието да остане забулено в мъглата на омразата и нетърпимостта.

Първи том "Еничар" поставя началото на един огромен труд, който авторът е положил с мисълта да ни разкрие колко малко знаем за еничарите и Империята, която ни е управлявала повече от 450 години и за самите себе си като българи."

"Книгата те грабва още от самото начало. В нея има много история, със заплетен и интересен сюжет, а авторът пише изключително увлекателно. Почти 2 месеца живях с тези книги и беше просто удоволствие! Прочетох ги, прочете ги и моето семейство, наистина незабравимо четиво! Много истински и дълбоки, с много интересни разсъждения за религии, духовни учения и философии. Наистина съм впечатлена! Отдавна не съм чела нещо подобно, а може би и въобще и имах нужда! Крайно време беше да се напишат такива книги за българите, за да се ЗНАЕ! Благодаря ви за емоцията от това, което сте написали в тези 5 тома." – мнение читател

• Copyright ® OrendaBooks.Com © 2012 • All Rights Reserved •